Nieuws

De hele fietsenbranche heeft last van tekorten. Door de uitbraak van corona zijn de fabrieken voor fietsonderdelen (die bijna allemaal in Azië staan) in het voorjaar van 2020 een hele tijd dicht geweest.

Het duurt nog wel even voordat alles weer op gang is gekomen. Daarnaast is tijdens de pandemie de vraag naar fietsen gegroeid en ook dat zorgt voor een tekort aan onderdelen. De levertijden van de fabrikanten lopen soms op tot meer dan een jaar. Ook bepaalde modellen fietsen worden dit jaar en misschien volgend jaar niet meer geleverd.

Daar komt nog bij dat er wereldwijd een tekort aan containers en schepen is, met als gevolg veel vertraging en hoge transportkosten. En tot slot heeft de blokkering van het Suezkanaal afgelopen maart het probleem nog groter gemaakt.


Helaas zorgt dit alles ervoor dat klanten langer op hun fiets moeten wachten en dat bepaalde reparaties niet meer kunnen worden uitgevoerd, simpelweg omdat er geen onderdelen te krijgen zijn. Deze situatie kan nog wel even duren. De kans is groot dat de problemen in 2022 nog niet zijn opgelost en misschien in 2023 ook nog niet.